sentència jordi sanchez jordi cuixart

Tot esperant que es publiqui la sentència del judici del procés, la Fiscalia del Tribunal Suprem mou fitxa. Els fiscals Cadena i Moreno han demanat convocar una vista per decidir si prorroga la presó provisional de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en el cas que la sentència no arribi abans del 16 d’octubre.

El proper 16 d’octubre farà dos anys que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan en presó provisional. Aquest és el temps màxim que pot durar aquesta mesura preventiva, si abans no es dicta una resolució que ho prorrogui. Per això, la fiscalia ha fet arribar un escrit a la Sala Segona del Tribunal Suprem en què recorda la imminència d’aquesta data límit i demana que, si la sentència no es publica abans del 16 d’octubre, es convoqui una compareixença per revisar la situació personal de l’expresident de l’ANC i del president d’Òmnium Cultural.

De fet, enmig del ball de possibles dates, aquest dimarts, Francesc Homs, coordinador de les defenses dels presos de Junts per Catalunya, no ha descartat que la sentència es doni a conèixer passat el 16 d’octubre.