Francesc Homs

El coordinador de les defenses dels polítics presos de Junts per Catalunya, Francesc Homs, no descarta que la sentència del judici del procés es pugui conèixer fins i tot després del 16 d’octubre, és a dir, quan Jordi Sànchez i Jordi Cuixart compliran dos anys de presó preventiva, el màxim que preveu la llei espanyola. Homs ho ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, en què també ha assegurat que si el tribunal tingués la sentència ja escrita l’haurien comunicada i que aquest retard vol dir que encara no està enllestida.

Tot i això, el coordinador de les defenses de Junts per Catalunya espera que el tribunal no es vulgui “complicar la vida”, perquè precisament abusar de la presó preventiva és un dels principals retrets que fan els tribunals europeus, i això pot jugar en contra de la justícia espanyola en cas que que les defenses recorrin contra la sentència. “No vull pensar que han marxat de vacances amb gent en presó provisional”, alerta Homs, que també recorda que la llei diu que les sentències s’han de dictar de manera immediata en finalitzar el judici.

Quatre mesos sense sentència és “escandalós”

Per Homs és “escandalós” que quatre mesos després d’acabar el judici, el 12 de juny, encara no hi hagi una sentència. Recorda que el tribunal és extens, que el formen set membres que, a més a més, reben el suport d’un grup de lletrats.

L’advocat també lamenta que no els hagin comunicat ni com ni quan sortirà la sentència, i ha demanat al tribunal que es prenguin les mesures perquè els primers a conèixer-la siguin les parts i les persones que estan en presó preventiva. Homs reconeix, però, que un tribunal espanyol no ha tingut mai tanta pressió per donar a conèixer una sentència com en aquest cas.