Jordi Martí, regidor de l'Eixample

El regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, està en aïllament preventiu després que s’ha detectat un cas de coronavirus en un treballador de l’Àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. En una entrevista telefònica al programa ‘bàsics’, de betevé, Martí ha fet una crida a la calma i ha assegurat que es troba “molt bé” i que no té símptomes relacionats amb el covid-19: “No estic aïllat per la meva salut sinó per evitar el contagi”. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i la regidora Montserrat Ballarín també estan aïllats preventivament pel mateix motiu.

El regidor de Barcelona en Comú ha explicat que s’ha assabentat aquest dilluns al matí que s’hauria de quedar a casa durant dues setmanes, després que la persona contagiada pel coronavirus —a qui es va detectar aquest diumenge— fes una llista de noms amb qui s’havia relacionat els últims dies. “M’ha trucat l’Agència de Salut Pública per dir-me que és de forma preventiva per contenir al màxim l’extensió del virus”, ha dit. Tot i això, Martí ha detallat que no s’haurà de fer les proves si no té símptomes associats amb el covid-19.

Jordi Martí ha tret ferro a la situació i assegura que ha de fer “pedagogia amb la gent propera que s’amoïna”. De fet, el regidor barceloní ha revelat que rep “molts missatges d’ànims com si estigués malalt”. Davant d’això, la resposta de Martí és clara: “Podria estar fent vida normal perquè em trobo bé”.

“No estem de baixa”

Jordi Martí ha destacat que els membres del govern municipal “no estem de baixa”, sinó “aïllats preventivament”. Per això, segons el regidor de l’Ajuntament de Barcelona, “podem exercir totes les funcions que tenim encomanades”. De fet, Martí no descarta “mantenir alguna de les reunions a través de sistemes tecnològics”.