Open Arms Grècia

(ACN) La guàrdia costanera italiana ha immobilitzat l’Open Arms després de detectar “anomalies greus” en l’embarcació. Les inspeccions fetes aquest dijous al port sicilià de Porto Empedocle, on es troba el vaixell des d’aquest dimecres, n’han determinat el “tancament administratiu immediat” per qüestions de “seguretat de la navegació“.

En concret, s’immobilitza pel que fa a “la normativa en matèria de protecció de l’àmbit marí i a l’entrenament i familiaritat de la tripulació amb els procediments d’emergència”, ha detallat la guàrdia costanera en un comunicat recollit per mitjans italians. La immobilització estarà vigent fins que se solucionin “les irregularitats tècniques i operatives” detectades durant els exàmens. Fins ara sobre l’embarcació hi pesava la possibilitat que fos retinguda perquè s’havia obert una investigació judicial que afectava el vaixell de l’ONG.

L’Estat acollirà 15 migrants

La vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha confirmat que l’Estat acollirà quinze dels migrants de l’Open Arms i que se’ls traslladarà amb el buc de l’armada Audaz, que va salpar des de Rota amb direcció a Lampedusa, on els migrants van desembarcar fa dos dies.

Calvo ha afirmat que és més “útil i eficient” que el buc acabi la travessia —es calculava que trigaria tres dies a arribar-hi i que porti la quinzena de persones fins a l’Estat. “Hauria estat més complicat optar per una altra decisió”, ha justificat. A més, Calvo ha dit que ja s’estan activant els mecanismes de repartiment que dies enrere es van pactar entre diferents països europeus: Espanya, França, Luxemburg, Alemanya i Romania.