(ACN) El vaixell de l’ONG Open Arms ha desembarcat a Lampedusa els darrers 83 migrants a bord. D’aquesta manera es posa fi a 19 dies de “malson” en què l’ONG ha estat esperant l’autorització d’algun estat europeu per poder atracar i oferir atenció a les persones rescatades en les darreres setmanes al Mediterrani. El desembarcament s’ha fet al moll comercial de Lampedusa acompanyat pel pràctic del port i davant una gran expectació. En el moment d’atracar, al port s’ha cantat la ‘Bella ciao’ i ara es preveu que el vaixell de rescat vagi cap a Sicília, on la justícia italiana ha ordenat decomissar-lo temporalment.

Des de la primera pastera localitzada en aquesta missió, l’1 d’agost, l’Open Arms ha rescatat un total de 160 persones. Els darrers 83 que quedaven a bord ja són a terra i ara seran traslladats provisionalment a un centre d’acollida.

El primer rescat d’aquesta llarga travessa que ara acaba va ser l’1 d’agost, quan es van rescatar 52 migrants, entre els quals hi havia dos nadons. El mateix dia es feia un segon rescat de 69 persones més, inclosos dos nens més i dues dones embarassades. En un tercer rescat, la matinada del 10 d’agost es van rescatar 39 persones més, sumant-ne ja 160 persones.

Des de llavors, diversos menors i persones amb necessitats sanitàries urgents han estat evacuats en diferents tongades. En les darreres hores, a més, diverses persones s’han llançat al mar per intentar arribar nedant a Lampedusa i han estat rescatades posteriorment. Finalment, a bord han quedat 83 migrants, que són els que han desembarcat aquest dimarts a la nit.