Prop d’un centenar de persones han tornat a sortir al carrer per condemnar les agressions sexuals que hi ha hagut els últims quatre dies. Dimarts a la tarda una noia va denunciar una violació que va tenir lloc al passeig de Sant Joan, coincidint amb les festes de Gràcia. Anteriorment n’hi havia hagut una altra a Horta-Guinardó, el mateix districte on aquest dijous al matí hi ha hagut un tercer assalt. Els Mossos d’Esquadra estan investigant tots els fets i, de moment, no hi ha hagut cap detenció.

La concentració, organitzada per entitats feministes del barri, té lloc aquest dijous a la tarda a la plaça de la Vila. Una vegada més s’han sentit clams com “Si ens toquen a una, responem totes” i “Cap violació sense resposta”. Des de la Taula de Protocol de la Festa Major de Gràcia, Sonsoles Santís ha assegurat que el que cal és “fer pedagogia” en tots els àmbits socials per erradicar la violència sexual.

Desenes de persones segueixen la marxa

Tot i que la manifestació s’ha desconvocat oficialment pels volts de les 19 h de la tarda, desenes de persones han seguit la marxa pels carrers de Gràcia. Ho han fet acompanyades de cartells i pancartes per denunciar la inseguretat que senten algunes dones davant de la violència masclista.

pancartes manifestació Gràcia

Tres agressions sexuals en quatre dies

Aquesta serà la segona protesta que s’organitza aquesta setmana. Dilluns centenars de persones ja es van manifestar a Gràcia després que una dona denunciés una violació quan tornava a casa. Els fets van passar la matinada de diumenge a dilluns. Per tant, s’han registrat tres agressions sexuals en menys d’una setmana.