El Pop del parc de la Pegaso

, a la Sagrera, torna a estar operatiu. Això sí, sense els ulls. L’Ajuntament ha retirat aquests elements —un dels quals va ser malmès— i ha reobert el parc. El consistori està treballant per millorar les mesures que evitin accions vandàliques sobre la instal·lació. I ha informat que, quan arribin les noves peces, es tornaran a col·locar els dos ulls.

La nova zona infantil del Parc de la Pegaso es va precintar diumenge, 18 d’agost, pel despreniment d’un dels elements de la instal·lació. Posteriorment, l’Ajuntament va explicar que havia estat un acte vandàlic. L’incident es va produir només una setmana després de la inauguració de la nova àrea infantil, que ja es va estrenar amb queixes perquè els tobogans cremaven i l’Ajuntament va anunciar que hi posaria un tendal.

Tot i algunes crítiques, aquest dijous, els usuaris estaven contents; el pare d’una de les criatures ha assenyalat que “el lloc és molt bonic, el pop és fantàstic” i que el veu “bastant segur”, encara que també comenta que s’ha de vigilar l’hora que s’hi va perquè hi toca una mica el sol.

Parcs singulars

El Pop de la Pegaso és el segon espai infantil singular del pla de joc municipal que vol incorporar nous elements als jocs clàssics que es troben normalment als parcs. El primer es va inaugurar a la plaça del Sol, a Gràcia. La resta s’obriran al llarg d’aquest mandat als Jardins de la Indústria, a l’Eixample; al Parc Central de Nou Barris, que tindrà forma de balena, i a l’avinguda Meridiana, a Sant Martí. Tots s’inspiren en els parcs d’alguns països escandinaus.