Un home ha saltat al mar

aquest dimarts al matí per intentar arribar fins la costa de Lampedusa, que es troba a 800 metres de l’Open Arms, i ha estat intervingut pels guardacostes italians. Poc després, al migdia, nou persones més han intentat arribar nadant a la costa italiana. Posteriorment, altres migrants del vaixell també han saltat al mar i s’ha repetit la mateixa situació.

D’altra banda, vuit persones i un acompanyant han estat evacuades del vaixell per motius mèdics urgents durant la matinada. L’ONG també ha informat d’un atac de pànic a bord i ha avisat que la situació “està fora de control”.

El director de l’ONG, Òscar Camps, ha qualificat la situació de “segrest” a través del seu compte personal de Twitter . A més, ha denunciat que el context que viuen s’assembla al d’un “centre de detenció libi, però en aigües territorials italianes”, ja que els rescatats fa 18 dies que estan en una “capsa de ferro” amb aigua i menjar racionats.

Ara per ara, queden 98 persones migrants a bord en una situació que Proactiva Open Arms repeteix que és “desesperada”.

A més, Camps ha assenyalat que les prediccions meteorològiques no són favorables per iniciar aquest dimarts una travessa cap a Mallorca, el port que ha ofert el Govern espanyol per al desembarcament, una solució que ja van considerar “completament incomprensible” aquest dilluns.

Un vaixell de l’Armada per acompanyar l’Open Arms

Un vaixell de l’Aramada espanyola, anomenat Audaç, acompanyarà l’Open Arms fins al port de Palma, a Mallorca. Segons ha informat Presidència del Govern en un comunicat, ha salpat aquest dimarts a la tarda des del port de Rota, a Cadis.

El viatge fins a Lampedusa és de tres dies, de manera que, si tot va segons les previsions, arribaran a la zona divendres. El govern espanyol creu que és l’opció “més adequada i la que permetrà resoldre aquesta mateixa setmana l’emergència humanitària que es viu a bord de l’Open Arms”.

Decisió judicial: L’Open Arms ha de desembarcar a Lampedusa

La Fiscalia d’Agrigento, a Sicília, ha ordenat, dues hores després que l’Audaç hagués salpat, que l’Open Arms ha de desembarcar els migrants que duu a bord al port de Lampedusa aquest mateix dimarts. El ministeri públic també ha ordenat que, tot just després, l’embarcació haurà de ser immobilitzada de manera provisional en algun port sicilià. Hi ha oberta una investigació judicial per determinar si, aquest episodi, podria tractar-se d’un possible segrest de persones.

https://twitter.com/openarms_fund/status/1163874651350687745