mossos

Una alerta de seguretat publicada al web de l’ambaixada dels EUA adverteix de l’augment de la violència en els robatoris de joies, rellotges o bosses aquest estiu a Barcelona. El comunicat, difós a través dels diferents consolats, també alerta que alguns dels incidents han acabat amb ferits, tot i que destaca que “les autoritats locals estan buscant abordar la situació”.

En el mateix comunicat, l’ambaixada recomana als ciutadans nord-americans que estiguin atents per evitar ser víctimes de furts i robatoris, sobretot a les zones turístiques. També els recomana no perdre de vista les pertinences personals, no oposar resistència en cas de patir un robatori, i no mostrar signes de ”riquesa” com ara lluir joies cares o rellotge. En cas de necessitat d’assistència urgent, l’ambaixada informa que cal trucar al 112.

L’avís de l’ambaixada estatunidenca arriba hores després que diferents mitjans de comunicació internacional hagin encès les alarmes pels problemes de seguretat que hi ha a Barcelona. La britànica BBC va publicar un article centrat en els robatoris violents a turistes, mentre que el diari alemany Frankfurter Allgemeine bateja Barcelona com la “Ciutat dels lladres” i la revista també alemanya Der Spiegel va difondre el reportatge “Barcelona es converteix en la ciutat del crim”.