Nous Mossos d'Esquadra

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest divendres als representants dels treballadors que l’11 d’octubre es reprendran les negociacions laborals amb els Mossos d’Esquadra. Les converses per estudiar les millores laborals que reclamen els agents es van aturar l’11 de març per una mesura cautelar judicial que va paralitzar la renovació del Consell de la Policia, encarregat de tractar les qüestions laborals del cos.

Segons Interior, durant aquests mesos “es va considerar adient esperar el pronunciament de l’autoritat judicial”, però veient que la resposta s’està fent esperar, el conseller ha plantejat la necessitat de seguir negociant amb els integrants actuals del Consell de la Policia “per no perllongar la paràlisi de la negociació”. Igualment, el departament es compromet a traslladar el resultat de les negociacions “a les altres organitzacions sindicals que es van presentar a les eleccions passades i que no tenen representació” en el Consell actual.

Una paràlisi que ha causat mobilitzacions

L’aturada de les converses sobre la situació laboral dels Mossos ha estat motiu de diverses mobilitzacions. A mitjans de maig representants de diversos sindicats d’agents es van manifestar davant d’Interior i després es van tancar a la comissaria de l’Eixample per exigir que es reobrís la negociació. Finalment es van reunir amb el conseller i l’aleshores director general del cos, Brauli Duart, i van decidir aixecar la protesta.