La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat dues organitzacions criminals de Barcelona que es dedicaven al tràfic internacional d’heroïna i que també utilitzaven narcopisos del Raval per vendre la droga. Durant l’operatiu policial s’han detingut 26 persones acusades de tràfic de droga i de pertinença a organització criminal, de les quals 20 han ingressat a la presó. També s’han intervingut més de 70 kg d’heroïna de gran puresa i gairebé 12 de cocaïna.

Heroïna trobada a l'interior d'una maleta

La investigació policial va començar l’agost del 2017 en detectar-se un increment important dels intents d’introduir heroïna al país a través de l’aeroport del Prat. A partir d’aquest moment, i fins a l’abril d’aquest any, la policia ha intervingut diverses quantitats d’aquesta droga que introduïen a través dels anomenats maleters o “drivers”, i que sovint amagaven en maletes i equipatges.

Maleta utilitzada per transportar droga

La fusió de la informació de la qual disposaven la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i també la col·laboració de diferents policies estrangeres, ha estat clau per poder desmantellar les dues organitzacions criminals. La més potent estava estructurada en tres cèl·lules, una encarregada de captar als qui entraven la droga al país, l’altra dedicada al tràfic internacional de l’heroïna, i la tercera dedicada a la cocaïna.

La investigació també ha permès establir que gran part de la droga era adulterada per incrementar-ne la quantitat i venuda per traficants a narcopisos del barri del Raval.