L’Institut de l’Esport de Barcelona, el centre de formació professional especialitzat en estudis de l’àmbit esportiu, s’instal·larà temporalment a la plaça d’Espanya, previsiblement a partir del curs vinent. L’institut, que es va crear el curs 2020-2021, s’instal·larà a l’edifici de l’actual Escola Francesc Macià quan es traslladi a una nova ubicació.

Una estada temporal abans del trasllat definitiu a Montjuïc

L’estada de l’Institut de l’Esport de Barcelona al barri d’Hostafrancs, però, serà temporal, ja que el centre tindrà com a ubicació definitiva les instal·lacions que ara es construeixen al costat de les piscines municipals de Montjuïc. Es tracta d’uns treballs que estan aturats des de l’estiu passat, segons va avançar ‘El Periódico’ fa un dies i de moment no tenen data de represa.

Les obres que s’han quedat a mitges a Montjuïc consistien a adequar l’edifici propietat de l’Ajuntament que havia funcionat anteriorment com a magatzem de les piscines municipals. Les obres tenien un pressupost de 7,8 milions d’euros i s’han aturat per “incompliments de l’empresa adjudicatària de l’obra”, segons el Consorci d’Educació de Barcelona.

Un institut dispers per la ciutat des de fa quatre cursos

Fa quatre cursos que va néixer l’Institut de l’Esport de Barcelona, fruit de la unió dels estudis que s’oferien a l‘Institut Escola del Treball i a l’Institut Mare de Déu de la Mercè. Des de llavors, els estudis es cursen en nou edificis diferents de la ciutat i per això hi havia la necessitat d’aglutinar tota la comunitat educativa en un mateix espai. L’objectiu era habilitar una seu que permetés als estudiants fer pràctiques i tenir relació amb el món professional.