Les obres per tenir enllestit el nou equipament per a l’Institut d’Esports de Barcelona de formació professional ja han arrencat. Sota de les Piscines Municipals de Salts de Montjuïc, s’està adequant l’edifici que fins ara feia de magatzem. Una part de l’equipament entrarà en funcionament durant aquest curs, però estarà totalment enllestit durant el curs 2024-2025.

piscina montjuïc salts

Per fer-ho possible s’hi invertiran 7,8 milions d’euros, que pagarà l’Ajuntament, que a la vegada ha cedit l’espai de les instal·lacions municipals per a aquest centre, de titularitat del Departament d’Educació. La planta baixa i la primera estaran enllestides el curs vinent i s’hi podran traslladar alumnes, i en una segona fase es tindrà a punt la segona planta. Serà el curs 2024-2025 quan s’inaugurarà l’edifici.

Una FP connectada amb el sector esportiu i oberta al barri

L’Institut de l’Esport de Barcelona tindrà set sales esportives, 19 aules de taller, menjador, cuina i biblioteca, a més d’espais polivalents que podran ser utilitzats pel veïnat del Poble-sec. La façana serà transparent per facilitar el pas de la llum natural i permetrà tenir vistes de tot Barcelona. De fet, l’accés de les instal·lacions formatives es farà pel passeig de Miramar, a la banda del barri del Poble-sec.

Fa tres anys que va néixer l’Institut de l’Esport de Barcelona, però els estudis es cursen en nou edificis diferents de la ciutat. Per això, a l’hora de buscar una ubicació a l’edifici definitiu, s’ha tingut en compte que fos un espai esportiu que permeti fer pràctiques i tenir relació amb el món professional, segons ha apuntat el tinent d’alcalde de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

Pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, aquest institut segueix la línia d’obrir espais formatius en entorns professionals, com s’ha fet a Mercabarna amb els estudis d’alimentació i al port de Barcelona amb l’FP de logística, i ha explicat que els estudis esportius tenen cada cop més demanda i més incorporació al món laboral.