institut escola antaviana

Les obres d’ampliació de l’Institut Escola Antaviana, situat al barri de les Roquetes, han acabat. Ara el centre disposa d’espais educatius i lúdics nous pensats perquè qualsevol veí hi pugui accedir a través d’un accés independent des del carrer. Hi ha una sala dedicada a les arts, sales polivalents i un gimnàs amb vestidors.

Sala AAsfàltica, un nou espai dedicat a les arts

La sala artística és una part important d’aquest projecte, ja que el centre educatiu està especialitzat en projectes artístics. L’espai s’ha batejat com sala AAsfàltica. El nom no és gratuït i fa una picada d’ullet a l’antic equipament ubicat al davant de l’escola, que ara és l’Ateneu Popular 9 Barris. Una planta de fabricació d’asfalt va ser ocupada l’any 1977 pels veïns i va donar lloc a l’ateneu actual. L’IE Antaviana també impulsa un eix artístic a través del programa Extra! Extra! que ofereix als alumnes activitats extraescolars gratuïtes.

Un pla de diverses fases

Els espais inaugurats són fruit de la tercera i última fase de la transformació del centre educatiu. Amb tot, l’institut escola ha sumat 866 m² renovats. En el procés iniciat l’any 2018 pel Pla de barris s’han invertit al voltant de 7,1 milions d’euros. El projecte va engegar amb l’ampliació de l’edifici d’infantil i primària, seguida de la construcció d’un edifici nou que acull alumnes d’ESO des del 2020. Durant la segona fase també es va ampliar el menjador i adequar altres espais com la biblioteca.