Aquest dilluns, 4 de març, comença la distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies. En els dies previs com aquest diumenge, els establiments han estat preparant l’estoc dels tres articles que s’ofereixen: copes menstruals, compreses i calces de tela. També han atès dubtes de persones interessades. De fet, el personal de farmàcia fa dies que reparteix fullets informatius en què s’explica com beneficiar-se de la mesura.

Alguns equips de farmàcies han rebut formació del Col·legi de Farmacèutics per atendre les demandes si ho han sol·licitat. Entre el personal hi ha certa inquietud per saber com funcionarà tot plegat a partir d’aquest dilluns, sobretot, pel que fa aspectes tècnics i funcionament del codi QR, el sistema a través del qual s’ha de sol·licitar el material. “Farem proves entre nosaltres abans que arribin les persones interessades”, apuntava una farmacèutica del carrer d’Aribau.

Codi QR a La Meva Salut

Abans d’anar a la farmàcia, qui vulguin recollir el producte reutilitzable s’han de descarregar un codi QR personal a través de l’aplicació o el web de La Meva Salut.

Aquests codis estan activats entre dones i persones menstruants de 10 a 60 anys. Les menors tindran el codi a la sessió de La Meva Salut dels progenitors.

També han d’escollir quin producte voldran entre les tres opcions: una copa menstrual, dues compreses de tela o unes calces menstruals. En aquest sentit, els equips farmacèutics poden informar i assessorar qui no tingui clar quina és l’opció que millor s’adapta a les seves necessitats.

Si s’esgota algun dels tres productes per demanda, els impulsors han explicat que en un màxim de 48 hores tornarà a estar disponible.