productes menstruals gratis copes gratuites
Foto d'arxiu

Des d’aquest dilluns, 4 de març, les farmàcies de Catalunya distribueixen productes menstruals gratuïts a totes les dones. Qui ho sol·liciti pot passar a recollir copes menstruals, calces menstruals o compreses de tela. Ara bé, hi ha un procediment que cal seguir per obtenir un d’aquests productes a cost zero. T’expliquem, pas a pas, com demanar les copes menstruals gratis, les calces o les compreses de tela a partir d’aquest dilluns, 4 de març, i passar-les a recollir a la farmàcia.

Codi QR per demanar el producte menstrual gratis

La persona que vulgui rebre el producte menstrual ha de dirigir-se a la seva farmàcia, o qualsevol altra que desitgi. Aquí, ha de presentar el codi QR que haurà obtingut a l’apartat Novetats: La meva regla, les meves regles, de La Meva Salut.

Pot ser tant a través de la pàgina web o com a l’app (en aquest darrer cas, l’aplicació mòbil ha d’estar actualitzada).

Codis per a dones i persones menstruants de 10 a 60 anys

Aquests codis s’activen entre dones i persones menstruants de 10 a 60 anys. Les menors tenen el codi a la sessió de La Meva Salut dels progenitors.

Tal com detalla el Departament de Salut, el codi QR és individual i intransferible. Hi ha la possibilitat que accedeixis a La Meva Salut i no t’aparegui el codi necessari per obtenir el producte. En aquest cas, hi ha habilitat un formulari en la mateixa app per sol·licitar-lo.

Recollida del producte a la farmàcia

Un cop obtingut el codi QR, la usuària ha d’anar a qualsevol farmàcia i mostrar el codi. Aleshores, el personal farmacèutic l’assessorarà per facilitar l’elecció del producte que més s’ajusti a les necessitats de cada persona, i a partir d’aquí es podrà especificar si es vol la copa, les calces menstruals o les compreses de tela.

El producte es rep immediatament. Ara bé, si no hi ha unitats disponibles del producte d’interès (o de la talla) en aquella farmàcia, l’establiment podrà tenir-lo en un termini màxim de 48 hores. En aquest cas, si s’ha fet la reserva de la copa, les calces o la compresa, el codi QR queda bloquejat temporalment fins a la recollida del producte en aquesta farmàcia.