(ACN) Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest diumenge al migdia davant la Catedral de Barcelona per reclamar la igualtat entre dones i homes a l’Església. Com és tradicional en els últims anys en els dies previs al 8-M, el col·lectiu Alcem la Veu ha convocat les creients a tornar als carrers per “fer visible” que les dones volen estar “a primera fila” de la institució. La convocatòria s’ha replicat en una vintena de ciutats espanyoles.

“Estem qualificades per ser membres amb les mateixes oportunitats i funcions que els homes”, ha defensat Roser Soler, membre d’Alcem la Veu, en declaracions a l’ACN. Les concentrades, majoritàriament dones, han celebrat que en els últims anys el moviment “hagi agafat més volada” i de mica en mica s’avanci cap a la igualtat.

Sota el lema “Fins que la igualtat sigui costum a l’Església”, les creients han demanat viure “una Església diferent”, que sigui “més circular i no jeràrquica”. La protesta ha arrencat amb una batucada, seguida de la lectura d’un manifest. “Som moltes” o “Invisibilitzar les dones és violència masclista” són alguns dels cartells que s’han pogut veure a l’avinguda de la Catedral.

Estem a l’altura dels homes”
Roser Soler, membre d’Alcem la Veu

Les creients han defensat que la igualtat ha d’arribar a “tots els estaments” de l’Església, des de les parròquies més petites fins al Vaticà. “Estem a l’altura dels homes”, ha sentenciat Soler.

Reconeixement a “l’esforç” del papa Francesc

Soler ha celebrat que en els últims anys “s’hagi avançat”, en part també gràcies a “l’esforç” del papa Francesc, que ha nomenat dones en els alts nivells de l’estructura eclesial, i a iniciatives com el Catholic Women’s Council, que va organitzar un sínode paral·lel al del Vaticà.

Ara bé, ha opinat que encara es troben “a l’inici d’un camí que serà llarg”. Així mateix, ha recordat que el col·lectiu Alcem la Veu ja s’havia manifestat durant els anys 80, però sense “l’èxit” que té ara. “Aleshores veníem aquí davant de la Catedral i ens treien”, ha dit Soler.