L’any passat l’Antaviana es va reconvertir en institut escola i va iniciar una primera fase d’obres per encabir-hi el nou alumnat. Dins el centre, s’han ampliat alguns espais necessaris com ara el menjador o el claustre del professorat. A més, s’ha construït un edifici nou amb aules per als alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO. Totes aquestes intervencions han suposat gairebé dos milions d’euros. La reforma total del centre, però, no quedarà enllestida fins al 2020, quan acabi la segona fase d’obres.

Una ampliació progressiva

La reconversió de l’Antaviana s’està fent de forma progressiva, incorporant un nou curs de secundària cada any. Els alumnes de sisè van fer l’any passat primer d’ESO en uns barracons provisionals i aquest curs ja fan segon al nou edifici, que s’ha construït en un temps rècord, aprofitant les vacances d’estiu. Aquest espai també acollirà l’any vinent els alumnes de 3r d’ESO.  Aquest edifici, a banda de les classes de 1r, 2n i 3r, disposarà també d’un laboratori i d’aules taller. Es tracta d’uns espais molt necessaris per a un centre que enguany rebrà la Medalla d’Honor de la ciutat pel seu projecte innovador i integrador.

L’Antaviana continuarà creixent

L’ampliació del centre finalitzarà al 2020 quan s’acabi la segona fase d’obres. En aquesta segona intervenció està previst construir les classes de 4t d’ESO i un gimnàs que podria estar obert al barri en horari extraescolar. També s’acabarà d’ampliar el menjador i d’adequar alguns espais com la biblioteca, que ha quedat petita.