L’endemà de la manifestació de la Barceloneta, en què, principalment, els veïns reclamaven més seguretat, alguns veïns han començat a explicar els casos que han patit en primera persona o els episodis que han viscut persones del seu entorn més proper.

És el cas de la Judit Soler, una veïna de la Barceloneta que aquest diumenge ha relatat que fa només cinc dies que la van agredir. Explica que “va ser al matí, quan anava al pàrquing per anar a treballar”. Un noi que “anava drogat estava trencant les motos, i amb un veí el vam increpar“. Afegeix que “vam trucar a la policia i aquesta persona es va encarar al meu veí, però com que se’l va poder treure de sobre, va venir cap a mi i cap a una altra veïna”. La Judit relata que “totes dues vam arrencar a córrer, ella es va refugiar en un portal, però jo vaig haver de córrer dos carrers fins que vaig veure un cotxe de la Guàrdia Urbana; m’hi vaig refugiar al darrere, i els agents van haver de reduir l’agressor“.

Un altre testimoni de com estan intentant superar l’estiu ens l’acosta en Josep Riveiro. Explica que “el sogre d’un amic estava de vacances i, ara, quan ha tornat, s’ha trobat dos nois dins de casa, fumant porros i dormint-hi”. Lamenta que casos com aquest “no havien passat mai” i afegeix que “aquest estiu és una bogeria” perquè, segons detalla, “això acostuma a passar als pisos de les primeres plantes dels edificis” que són buits.

Por de trucar a la policia

Si bé diversos partits de l‘oposició han reclamat aquest diumenge un reforç policial a la Barceloneta, hi ha altres veïns que, amb agents o sense, dubten de trucar-los quan presencien actes violents o incívics. La Mari Carmen Salgado reconeix que “tenim por de trucar a la policia per represàlies que hi puguin haver contra nosaltres” perquè, segons explica, “el meu marit és qui generalment surt a la finestra i els crida l’atenció”, i acaba dient que “saben on vivim”.