Més de mig miler de persones

s’han mobilitzat dissabte a la Barceloneta per protestar contra les accions incíviques amb les quals han de conviure els veïns, una situació que, diuen, “aquest estiu està sent molt difícil”. Els manifestants protesten contra l‘incivisme que hi ha al barri, derivat de la pressió turística, i sobretot per la manca de seguretat. Però, sobretot, per l’augment de violència i furts perquè, asseguren, “hi ha moltes estrebades i robatoris” i admeten que tenen “por de sortir al carrer durant les nits”.

Altres demandes s’han centrat en la brutícia que s’acumula als carrers, com al parc de la Catalana, on fa setmanes “que hi ha gent que hi dorm després d’haver sortit de festa”. Els veïns afirmen que en els últims mesos la situació ha empitjorat.

La manifestació ha sortit de la plaça de la Barceloneta, ha pujat pel passeig de Joan de Borbó —que han tallat— i s’han bloquejat els dos sentits del carrer del Doctor Aiguader. TMB ha informat que hi ha cinc línies d’autobusos que s’han vist afectades per la protesta i que no han pogut accedir a la Barceloneta.

No és la primera vegada que els veïns s’organitzen per fer una acció d’aquestes característiques. Dijous 200 veïns van sortir al carrer per reivindicar una solució definitiva, cansats de la situació actual. Asseguren que ho van fer espontàniament, convocant-se per les xarxes socials i fora dels canals habituals. Afirmen que van decidir sortir al carrer després que aquesta última setmana hi hagi hagut diferents incidents com un apunyalament o baralles. Malgrat tot, els veïns diuen que la protesta no és contra el turisme, sinó contra el comportament que tenen alguns visitants. També han anunciat que continuaran fent protestes, la pròxima: la setmana que ve.

Moments de tensió

Ha estat una concentració pacífica, però hi ha hagut alguns incidents puntuals. Hi ha hagut enfrontaments entre conductors i turistes que increpaven els manifestants —afectats pels talls de trànsit. Els Mossos d’Esquadra han intervingut en un dels casos i s’han emportat una persona, que han acabat identificant, que s’havia encarat amb certa virulència amb els manifestants.