El barri de la Trinitat Vella sumarà una nova plaça. Estarà dedicada al drets dels infants i se situarà a l’encreuament entre el carrer de la Foradada i el Turó de la Trinitat. Segons l’Ajuntament, l’objectiu és que aquest nou espai de Sant Andreu “sigui per a tota la ciutadania, un recordatori que cal treballar per defensar i promocionar els drets dels infants alhora que és una manera d’homenatjar els més petits, els seus drets i difondre el missatge i l’esperit de la Convenció dels Drets dels Infants”.

Les obres començaran a finals del mes de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, que és el dia 20. S’hi destinarà un pressupost de 297.000 euros que serviran per reurbanitzar l’encreuament on se situarà la plaça. Ara mateix hi ha importants desnivells que dificulten l’ús d’aquest espai per als veïns. Per això, es crearà un únic nivell a tota la plaça per fer-la més àmplia i accessible, evitant els graons entre la plaça i el carrer del Turó de la Trinitat. A banda, també s’hi col·locaran elements de mobiliari urbà i s’acabarà d’urbanitzar amb un paviment de peces similar a l’entorn.

La plaça disposarà d’una mitgera ornamental a la paret dels edificis de la vessant nord, que s’utilitzarà com a espai d’intervenció artística. El projecte guanyador ha nascut arran d’un procés de participació amb els infants i les escoles del barri i dels veïns i comerciants. Es fabricarà amb acer Corten, i evocarà els colors i la textura de la terra de les vinyes que hi havia a la Trinitat Vella.

Amb aquesta nova plaça el Consistori respon a la demanda de la Xarxa dels Drets dels Infants de Barcelona, formada per 20 entitats que treballen temes d’infància a la ciutat, i avança en les actuacions previstes en el Focus Infància i Ciutadania del 2017-2020 aprovades per l’Ajuntament l’any passat. El Consistori va aconseguir al 2007 el segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, iniciativa promoguda per la Unicef.