La zona de fonts de Sant Andreu, acabada d’estrenar, al parc d’Antoni Santiburcio

, és plena de famílies que busquen l’aigua per passar els dies més calorosos. A més, aquest diumenge s’ha convertit en una alternativa al litoral barceloní, que encara acumula brutícia després del temporal. L’espai s’ha convertit en el primer refugi d’aigua de la ciutat i la font compta amb 234 brolladors. També és una opció per als veïns dels barri que es volen remullar sense desplaçar-se.

Els jardins d’aigua són una de els mesures previstes al Pla clima de l’Ajuntament que vol transformar algunes fonts ornamentals en zones d’aigua on poder-se refrescar. La zona, a més, també funciona com a àrea de jocs. Els pares ho valoren com una opció més segura per als seus fills perquè és un entorn tancat i no hi ha perills d’ofegaments. “Està molt bé per a pares i nens” i “estàs més tranquil·la perquè només salten entre l’aigua i s’ho passen pipa”, reflexionen dues mares del barri.

La font funciona de 10 h a 22 h, l’accés és gratuït i pot apropar-s’hi tothom, gossos inclosos. Per altra banda, les fonts també han incorporat enllumenat LED per poder-hi fer coreografies de llum i aigua. En horari d’estiu es faran entre les 21 h i les 22 h.