L’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria ha commemorat aquest divendres el primer aniversari de l’atemptat del 17-A amb un enlairament de globus de color blanc. Després d’escriure-hi missatges d’amor en alguns, els han enlairat des de diferents parades de la Rambla i des de l’exterior del Mercat.

L’Associació ha recalcat que aquesta iniciativa s’ha proposat amb “voluntat commemorativa i desvinculat de cap ideologia política” i per refermar-se en la seva “condició d’espai de pau i d’acollida“. Tal com ha assenyalat l’organització, els globus que s’han llençat són biodegradables i respectuosos amb el medi ambient. A més, s’han enlairat sense cap cordill.

L’origen de la idea es remunta ara fa un any, moment en el qual una persona anònima va deixar notes adhesives a una de les parades de la Rambla demanant als ciutadans que hi deixessin un missatge d’amor. En aquest sentit, la presidenta de l’associació d’Antics Ocellaires, Mònica Trias, ha explicat que els comerciants es van sentir “agraïts” per les “frases reconfortants” que van deixar enganxades als ciutadans després de l’atemptat.

La forta pluja ha deslluït l’acte i, per aquest motiu, finalment no s’han llençat els 400 globus previstos ni tampoc s’han escrit missatges en tots.