La pandèmia ha forçat un últim endarreriment en la construcció de l’Institut Angeleta Ferrer, al carrer de la Marina, al Fort Pienc. Per això les classes del curs escolar 2021-2022 d’aquest centre de nova creació començaran lluny del barri, als mòduls al recinte de l’Escola Industrial. Segons el Consorci d’Educació, la seu definitiva de l’equipament no es podrà estrenar, si no hi ha més retards, fins al gener del 2022. Es tracta del primer institut STEAM de Catalunya.

Inici en mòduls i lluny del barri

Com a mínim durant el primer trimestre del curs vinent, els alumnes matriculats al nou institut s’hauran de desplaçar fins a la Nova Esquerra de l’Eixample, al recinte de l’Escola Industrial, 19 illes de l’Eixample respecte a l’edifici definitiu. Tot i això, l’entitat veïnal celebra la nova oferta de places públiques a l’Eixample, ja que en reivindiquen la construcció des de fa 25 anys. De fet el projecte final data del 2008. Tres anys més tard, el 2011, l’institut ja estava licitat però les retallades van aturar el projecte.

Un nou institut públic per al Fort Pienc

El nou centre tindrà adscrites les escoles Ramon Llull i Encants, del Fort Pienc. Els veïns veuen bé que s’hi sumi també l’Escola Tabor, de la Sagrada Família. Aquest barri és limítrof amb el Fort Pienc i no té institut.

L’equipament començarà amb dos grups d’ESO, però s’està estudiant la incorporació de dos grups de batxillerat. Quan es completin les línies, acollirà uns 500 alumnes.

La seu definitiva té una superfície construïda de 4.875,32 m2 i comptarà amb un soterrani, un semisoterrani, una planta baixa, un altell, primera planta i segona planta. Disposarà també d’equipaments esportius. La inversió ha estat de 6.560.151,47 €.

Incentivar les vocacions científiques

El centre comptarà amb la col·laboració del Barcelona Institut of Science and Technology, amb l’objectiu de promoure la investigació en aquestes àrees del coneixement i millorar-ne la formació. Aquesta fundació es va crear el 2015 i la formen set centres d’excel·lència en recerca de Catalunya.