Els Serveis Socials de les Corts treballen per enfortir el projecte Radars al barri de Pedralbes. El programa, que busca mitigar les conseqüències de la soledat en les persones grans, fa dos anys que està en marxa però només té sis usuaris al barri.

Poc teixit comercial i associatiu al barri

María José Salvadores, cap de Serveis Socials del districte, assegura que la pandèmia està complicant i molt l’arrelament del projecte, ja que costa trobar espais on donar-lo a conèixer. A més, Salvadores reconeix que Pedralbes és un barri ja de per si complicat perquè té poc teixit comercial i associatiu i no hi ha cap casal de gent gran ni centre cívic on poder presentar el servei.

Per aquest motiu —i mentre la pandèmia no permeti fer res més— les encarregades de difondre el projecte són les 12 botigues adherides, set de les quals són farmàcies. Una és la de Marién Marín, presidenta de l’Associació Mirall de Pedralbes, des de la qual s’intenten detectar situacions de soledat.

Més necessari que mai amb la pandèmia

L’objectiu de Serveis Socials és enfortir el projecte en els propers mesos ja que consideren que la pandèmia l’ha fet més necessari que mai. Ho explica Montse Tiana, voluntària del programa, que assegura que “a Pedralbes hi ha gent sola com a tots els barris del món i ara, en època de pandèmia, tenen confinament no desitjat, gent doblement sola“.

Radars, en marxa des de fa 12 anys

Radars és un projecte comunitari que impulsa l’Ajuntament des de fa 12 anys per pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans. L’objectiu és crear una xarxa comunitària, amb veïns i comerços, i afavorir que les persones grans gaudeixin al màxim dels recursos al seu abast, com ara associacions, entitats o equipaments.

El programa s’ha anat implantant progressivament a tots els barris de la ciutat i en alguns, com el de Gràcia, està força consolidat.