Feia més de 25 anys que els veïns dels barris de la Sagrada Família i el Fort Pienc reclamaven un institut de secundària al barri. Aquest curs finalment l’Angeleta Ferrer oferirà fins a 500 places d’ESO i batxillerat. Això sí, amb una particularitat, el centre serà el primer de tot Catalunya dedicat a l’ensenyança de les STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) .

Col·laboració del BIST

Per tirar endavant aquest projecte, l’institut treballarà en una col·laboració estreta amb el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).

Segons el director del BIST, Gaby Silberman, a l’Angeleta Ferrer s’apostarà per formar els professors en la investigació de laboratori, però també als investigadors en la faceta docent. De fet, segons el conseller d’Educació, Josep Bargalló, d’aquest institut n’han de sortir els mestres que han d’anar omplint els futurs centres educatius dedicats a les STEAM.

El projecte final de construcció de l’Institut Angeleta Ferrer data de l’any 2008 i en aquest sentit Bargalló també ha volgut incidir en els canvis que s’introduiran en els espais del centre per poder encabir més laboratoris dels previstos i aules més preparades.

Un institut de barri

Tot i el seu projecte innovador, l’Institut Angeleta Ferrer rebrà alumnes principalment de les escoles del barri. Segons el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, en concret s’espera que les inscripcions arribin de l’Escola Ramon Llull i la dels Encants, encara que s’està estudiant que els alumnes de l’Escola Tabor també hi puguin accedir.

L’Institut Angeleta Ferrer des de l’interior d’illa

El conseller Josep Bargalló també ha volgut ser clar en aquest sentit i l’objectiu és que els alumnes dels barris de la Sagrada Família i el Fort Pienc ocupin totes les places.