La distància entre el barri del Peu del Funicular i Sarrià en vehicle són 10 minuts. La mateixa, però, en transport públic, es pot allargar fins a gairebé una hora i ser tot un periple: caminar, en alguns casos, fins a dos km per arribar al Funicular de Vallvidrera, fer transbord als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins arribar a Sarrià.

Per això, els veïns fa anys que demanen un bus del barri perquè els solucioni els problemes de mobilitat en una zona de carrers amb pendents de més del 10 %.

Caminar dos km per anar a comprar

La falta de comerços al veïnat fa que els residents del Peu del Funicular hagin d’anar a comprar a Sarrià. Per persones d’edat avançada sense cotxe, com la Josefina Rodríguez, tornar carregada fins a casa és un problema. “Et vas fent gran i aquest recorregut amb transport públic i caminar dos km, més de 20 minuts, es fa molt feixuc.”

Carrers amb pendents del 10 %

Per no haver d’agafar el funicular i accedir directament als FGC, hi ha carrers que connecten de forma més ràpida, com el carrer de Carroç, però que tenen molta inclinació. “Hi ha carrers amb pendents d’un 10 o 12 % per on no tothom hi pot pujar i baixar, si ets gran o tens una lesió. Ens trobem bastant aïllats i necessitem el bus”, explica Albert Portas, de l’associació de veïns del Peu del Funicular.

Ampliar el recorregut d’un Bus del Barri

L’entitat veïnal ha demanat que que s’amplii el recorregut de la línia 130 de Bus del Barri de Can Caralleu, o el 111, que opera a Vallvidrera, però encara no ha tingut resposta de l’Ajuntament.