A partir del dilluns, 15 de març, estarà permès sortir de la comarca sempre que es viatgi sol o amb el grup de convivència. Per això, els Mossos d’Esquadra podran demanar a aquells que es desplacin en vehicle fora de la seva comarca que expliquin a on van i acreditin que formen part d’un mateix grup bombolla. D’acord amb el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, caldrà dur a sobre el certificat autoresponsable de desplaçament i, alhora, es recomana portar un altre document que provi el grup de convivència, com el llibre de família o el volant de convivència que emeten els ajuntaments.

Segons Sàmper, en cas de trobar un control policial, els integrants del vehicle hauran d’acreditar el motiu del desplaçament i la relació de convivència entre ells. D’una banda, amb el certificat autoresponsable de desplaçament caldrà justificar quin és el motiu del viatge amb cotxe. De l’altra, es podrà provar també amb algun altre document que les persones que viatgen al cotxe són del mateix grup bombolla. Això, per exemple, es podrà fer mostrant el DNI, el llibre de família o el certificat de convivència emès per l’Ajuntament.

El procés per fer-ho és “fàcil”, tal com ha apuntat el conseller d’Interior en funcions. El departament recorda que diàriament es fan 400 controls de mobilitat per part dels Mossos d’Esquadra, els quals es continuaran fent tot adaptant-se a la nova resolució de mobilitat.

Com s’obté el volant de convivència municipal?

En el cas de Barcelona es pot acreditar que un grup de persones viuen juntes amb el volant de convivència del padró municipal. És un document emès per l’Ajuntament que demostra on i amb qui està empadronada una persona que visqui a la ciutat. És gratuït i es pot demanar presencialment, telemàticament o bé per telèfon, a través del 010. Per sol·licitar-lo cal ser major d’edat i estar empadronat a Barcelona.