inici curs escoles bressol 2023-24

Les escoles bressol municipals de Barcelona també avançaran l’inici del curs del curs escolar 2023-24. Començaran el 8 de setembre, dos dies més tard que escoles i instituts, i les vacances d’estiu arrencaran el 12 de juliol. Per al curs vinent, l’Ajuntament de Barcelona ha ofert 4.766 places vacants a les 105 EBM que tindrà la xarxa, i s’han presentat 8.425 sol·licituds.

L’Ajuntament vol donar al personal el “temps necessari” per arrencar el curs

L’Ajuntament es desmarca del Govern que va marcar la tornada a les classes a educació infantil, primària i de l’ESO el 6 de setembre i dona dos dies més a les treballadores municipals de les bressol per arrencar el curs. En una nota, el consistori explica que es considera “insuficient” la preparació del curs en només dos dies- que és el temps que tenen les educadores de preparar el curs si tornen a treballar l’1 de setembre.

El consistori subratlla que el personal docent ha de “tenir el temps necessari” per fer les entrevistes a les noves famílies i fer les reunions d’inici de curs i es per això que el curs comença dos dies més tard que a escoles i instituts.

Pel que fa als quatre centres que començaran el curs vinent, el calendari quedarà lleugerament alterat. Per a les EBM de Can Rosés, Teixonera i Torre del Rellotge, es preveu començar el dia 18 de setembre.

En el cas de l’EBM Pere Calafell, la finalització de les obres està prevista per a finals de setembre, i per tant, l’EBM Esquitx iniciarà el curs com la resta, el dia 8 de setembre, amb els infants de continuïtat, i la mainada que prové de la preinscripció, i per tant, és nova al centre, iniciarà el curs a la nova seu EBM Pere Calafell (abans anomenada Esquitx) el dia 2 d’octubre de 2023.

Preinscripció en marxa

Tot just aquests dies està en marxa el procés de preinscripció als centres municipals de petita infància. El 14 de juny es publicarà la llista d’admesos i la llista d’espera resultant del procés de preinscripció. El període de matrícula serà del 15 al 21 de juny, tots dos inclosos.