Barcelona sumarà quatre noves escoles bressol municipals el curs 2023-2024. A les dues bressols ja anunciades, l’EBM Pere Calafell i l’EMB Teixonera, s’hi afegiran una de nova a la Masia Can Rosés, a les Corts, i una altra a la Trinitat Nova. Les quatre bressol noves tenen un pressupost de 10,7 milions d’euros. A més, hi ha set bressols en diferents fases de projecció i construcció.

Arrenquen les obres en dues bressols

La bressol que s’ubicarà a la Trinitat Nova, al carrer de Palamós, ha començat les obres recentment. Se situarà a la planta baixa d’un edifici d’habitatge públic i servirà perquè s’hi traslladi una bressol ja existent. D’aquesta manera, la bressol més petita de la ciutat ampliarà el nombre de grups de dos a set i li permetrà ampliar l’oferta horària. Són prop de 900 metres quadrats i s’hi destinaran 2,2 milions d’euros.

L’altre centre que ha iniciat les obres per estar enllestida per al curs vinent és la que se situarà a la Masia de Can Rosés, a les Corts. Les obres han de rehabilitar i ampliar aquest immoble antic, amb tres plantes i 1.000 metres quadrats de superfície.

Per al regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, les noves bressols mostren la voluntat de seguir ampliant la xarxa d’escoles bressol municipals, que arribarà a les 105 el curs vinent, amb algunes d’ampliades i renovades, i amb gairebé 9.000 places per a infants dels 0 als 3 anys.

Set escoles bressol més en marxa a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona té set centres més en marxa. El primer, i el més avançat, és la bressol que se situarà al Parc Central de Nou Barris, que s’anomenarà Can Carreras. En aquest cas, també s’haurà de rehabilitar i ampliar l’antiga masia. D’altra banda, a les antigues casernes de Sant Andreu, també n’hi haurà una altra a la planta baixa d’un bloc d’habitatge públic.

A més llarg termini, hi ha cinc projectes més d’escoles bressol: al Raval, al carrer de Sant Bartomeu, a la Marina del Prat Vermell, al carrer de l’Acer, i al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, al carrer de Ramon Albó. També, se n’ha projectat una al carrer del Marroc, al barri del Besòs i Maresme. A més, s’ampliarà l’actual bressol La Mar, a la Barceloneta, al carrer d’Andrea Doria.

A la recerca d’espais per a nous centres, el consistori està en tràmits d’expropiar un solar als entorns del carrer d’Enric Granados, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, per poder-hi aixecar-hi una altra bressol. Es tracta d’una zona amb molta densitat de població i pocs equipaments, i per això el regidor d’Educació ha destacat la necessitat d’aixecar-hi una bressol.