Ja se sap quan serà l’inici del curs escolar 2023-2024. Finalment, les classes començaran el 6 de setembre, tant per a l’educació infantil i primària com per a l’ESO. En el cas de l’FP i el batxillerat, el curs començarà el 12 de setembre. Pel que fa a altres ensenyaments, les classes arrencaran el 18 de setembre i el curs acabarà el 21 de juny.

Ho ha anunciat el conseller d’Educació a les direccions dels centres en una carta que han rebut aquest dijous i en què detalla el calendari escolar 2023-2024. El curs començarà amb l’horari habitual, amb classes a la tarda, i no es repetiran les activitats de lleure de l’any passat.

Calendari escolar avançat per segon any seguit

Ja fa mesos que el govern tenia clar que el curs començaria la primera setmana de setembre, però fins ara no n’havia transcendit el dia. Per segon any, Educació avança el calendari i recupera les classes a la tarda durant tot setembre, emparant-se en l’informe fet pel departament que descarta repetir l’experiència de les tardes sense classe.

L’anunci de l’avançament del curs va desfermar les tensions amb els sindicats ara fa un any i va donar el tret de sortida a nou vagues educatives. Llavors, docents i famílies van acusar Cambray d’haver imposat l’avançament de calendari per sorpresa i sense negociacions, fet que va generar malestar entre la comunitat educativa.