Satisfacció general dels estudiants que han fet el primer examen de la Selectivitat 2023. Corresponia a Llengua i Literatura Castellanes i, en la sortida, la majoria d’alumnes han assegurat que era una prova fàcil, assequible per treure una bona nota. “Estava molt nerviosa, però no ha estat per tant“, ha dit una de les alumnes que s’examina al campus de la Ciutadella de la UPF. A les xarxes també hi ha hagut opinions en aquesta línia: “Per què ha estat tan fàcil la PAU de castellà? Hola? Flipo“.

Javier Marías i Carmen Laforet, a l’examen

Segons els estudiants, el text de l’opció A de l’examen era la més complicada i, per això, molts alumnes l’han descartada. Era un fragment de ‘Tomás Nevinson’ de Javier Marías. L’opció B, d”El Infinito en un junco’ d’Irene Vallejo, l’escollida per molt dels alumnes, era una reflexió sobre si els llibres acabaran desapareixent, o no.

També han hagut de contestar preguntes sobre el text ‘La Fundación’, de Antonio Buero Vallejo i tot un clàssic habitual de la Selectivitat, qüestions sobre la novel·la ‘Nada’ de la barcelonina Carmen Laforet.

Següent examen: Llengua Estrangera

La següent cita dels alumnes a les aules serà Llengua Estrangera: anglès, italià, francès o alemany.