videos virals selectivitat 2023 tiktok

Són molts els continguts que es publiquen els dies previs a la Selectivitat 2023 a les xarxes socials. Fins ara, s’han fet diversos vídeos amb motiu dels exàmens de les PAU que s’han fet virals entre els joves, sobretot entre aquells que s’han d’examinar aquesta setmana per poder accedir a la universitat i que estaran ben pendents de les correccions per saber què han encertat i on han fallat. Et fem un recull de set vídeos virals de la selectivitat a TikTok, una de les xarxes més utilitzades pel públic adolescent.

Hi ha material de tot tipus: l’experiència d’antics alumnes, consells abans de les PAU, missatges d’ànim i, com no podria ser d’una altra manera, mems divertits.

1. Com els va anar les PAU a antics alumnes

Un dels vídeos més compartits fins ara és el d’unes usuàries que pregunten a estudiants universitaris com els va anar les PAU quan les van haver de fer abans d’estudiar el grau. Del “trauma absolut” d’una alumna al “prou bé” d’un altre: hi ha respostes de tots els colors.

@preparatsuni

Els estudiants universitaris tenen *mixed feelings* sobre la Selectivitat 😶‍🌫️ #preparatsuni #PAU2023 #estudiants #fyp #estiktokcat

♬ original sound – PreparatsUni

2. Consells per fer les PAU

La Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF) ha compartit un vídeo a TikTok de consells que donen alguns estudiants universitaris actuals als joves que ara s’examinaran a les PAU. No tancar-se a casa a estudiar durant tot el dia sense descans o escriure qualsevol cosa encara que no et sàpigues del tot la resposta són algunes de les recomanacions que es donen.

3. Com fer un bon examen d’Història a les PAU

Una bona expressió escrita, marcar al text els conceptes clau mentre estudies i mencionar-los i destacar-los després a l’examen són dos consells que l’Aina Carenas ofereix als estudiants per fer un bon examen d’Història.

4. Recomanacions d’antics estudiants de la UB

La Universitat de Barcelona també ha compartit un vídeo sobre les PAU amb consells d’alumnes actuals de la universitat. Per exemple, grantir el descans i dormir les hores necessàries i interioritzar que no és un examen més difícil que qualsevol que s’hagi pogut fer abans al batxillerat.

5. “Antitips” per a les PAU: què no has de fer

Per donar un toc d’humor a les hores prèvies, estudiants de la UPF expliquen als estudiants què no han de fer abans d’anar als exàmens. Són afirmacions que no corresponen amb la realitat:

  • “No miris cap examen perquè tots són diferents”.
  • “No portis el DNI perquè no caldrà” (òbviament, sí que és necessari).
  • “Només estudia el dia d’abans”.
  • “Us recomano copiar a la selectivitat: és molt més factible del que penseu”.

6. Ànims per als qui s’examinen aquest juny

Laia Arguelaguet ha volgut animar els estudiants que aniran ara a les PAU: “Us venen un anys molt guais a la universitat”. Deixa clar que sí que caldrà estudiar molt i que de vegades es pateix, però que val molt la pena perquè es coneix molta gent durant l’etapa universitària i creixes com a persona.

7. Els de ciències a l’examen de Matemàtiques socials

“‘Like’ si ets del científic i faràs ‘mates’ del social”. Amb aquest missatge, La Selectivitat ha compartit un mem viral de la coneguda com a “calculadora humana“, també, per fer humor amb les PAU.