El Procicat es reuneix aquest divendres de forma extraordinària per analitzar un informe el·laborat per Protecció Civil que defensa la reobertura de certes activitats si es garanteixen les ventilacions adequades. Segons ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista a TV3, aquest document permetria “reinterpretar certes normes” del tram 1 en l’àmbit de la cultura, el culte i els centres comercials. La resolució del Procicat podria arribar aquest dijous o divendres. “Quan tinguem el resultat ho farem públic”, ha assegurat Sàmper.

Equiparar la ventilació interior amb l’aire lliure

L’informe de Protecció Civil es basa a garantir que en aquestes activitats no hi pugui haver contagi per aerosols. És a dir, que es puguin equiparar les condicions que hi ha en espais exteriors amb les que es produeixen a l’aire lliure. Si es pot acreditar, això permetria, per exemple, la reobertura dels centres comercials sense haver d’esperar passar al tram 2 del pla d’obertura, previst per al 21 de desembre. De fet, la portaveu del govern, Meritxell Budó, ja va apuntar aquesta possibilitat, especialment en els centres comercials a l’aire lliure.

El Liceu podria ampliar l’aforament

Segons Sàmper, el Liceu té un sistema de ventilació que permetria acollir-se a aquest pla que ha elaborat Protecció Civil. Actualment, el teatre té una regeneració de 20 litres d’aire per persona i segon, quan el mínim òptim, segons Sàmper, és de 12, 5 litres.

Ara mateix, el Liceu té l’aforament limitat al 50 % i pot acollir un màxim de 500 persones en cada funció. Amb aquestes xifres el teatre ha decidit suspendre totes les sessions de ‘La traviata’ fins que el Procicat no augmenti els topalls actuals.