interior d'illa cinema Niça eixample

L’Eixample suma prop de 3.500 metres quadrats nous d’espai per a ús ciutadà, després que s’hagin obert al públic dos interiors d’illa: el dels antics cimenes Niza, a la plaça de la Sagrada Família, i el del teatre Novedades, al carrer de Casp. Amb aquests, el districte ja té 45 interiors d’illa oberts als vianants. Pel regidor de l’Eixample, Jordi Martí, la recuperació d’aquests espais és fidel al pla Cerdà, “amb més espais d’estada, de joc i de veïnatge”.

L’interior d’illa de l’antic cinema Niza té una superfície de més de 2.300 metres quadrats, en què s’ha instal·lat una àrea de jocs infantils. Se n’ha fet càrrec el promotor privat que ha tirat endavant un projecte immobiliari a l’illa i el disseny s’ha fet a través d’un procés participatiu amb els veïns. La lluita veïnal, a més, va aconseguir que es creés l’Ateneu del Poblet, en un local comprat per l’Ajuntament.

En el cas del teatre Novedades, l’interior d’illa és més petit, amb una superfície de més de 1.000 metres quadrats. De la urbanització també se n’ha fet càrrec el promotor privat que hi ha construït un hotel, a més de l’ampliació de la botiga més gran del món de la cadena Zara.

Al conjunt de l’Eixample hi ha 423 illes i, d’aquestes, 163 tenen algun espai lliure d’ús ciutadà. S’hi compten, a més dels interiors d’illa, les places i jardins, els espais entre blocs, els passatges i els eixos viaris verds.