La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha explicat que la Generalitat té sobre la taula la reobertura dels centres comercials. La decisió, que depèn del Procicat i de les autoritats sanitàries, es prendrà “en les pròximes hores o dies”. Segons ha explicat Budó es podrien reobrir “sobretot” aquells centres comercials que estan a l’aire lliure. Això suposaria que els centres comercials podrien obrir abans de passar al tram 2 del pla d’obertura, previst pel 21 de desembre.

Justament aquest dimecres al matí els treballadors dels centres comercials s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume per reclamar la reobertura immediata dels negocis.

“Les imatges que hem vist són preocupants”

La portaveu de la Generalitat ha explicat que el govern està acabant de valorar la reobertura dels centres comercials, i més tenint en compte les aglomeracions i les cues que s’han vist aquest pont de la Puríssima als eixos comercials. “S’han vist imatges preocupants que hem de mirar entre tots de corregir”, assegura.

Budó ha fet també una crida a la responsabilitat, a “evitar aglomeracions, fer sortides de forma esglaonada, evitar comprar en grups”, per fer-ho amb un màxim de dues persones”. Es tracta, segons ha dit, “prendre consciència de tot el que podem fer, per preservar també l’activitat econòmica”.

“No anunciarem cap canvi de tram”

La portaveu del govern també ha descartat avançar el pas al tram 2 del pla de reobertura el proper dilluns 14 de desembre, i ha insistit que l’avanç dependrà de les dades epidemiològiques i que la taxa de contagis “torni als valors que s’havien establert”. “No anunciarem demà cap canvi de tram”, ha sentenciat.