Mitja dotzena de furgons dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat aquest dimecres a la Barceloneta per executar el desnonament d’una família amb un menor. Desenes d’activistes s’han concentrat al portal del número 20 del carrer de Sant Carles per aturar-lo però, finalment, el llançament ha tirat endavant. Feia dos anys que als afectats se’ls havia acabat el contracte de lloguer i el propietari, un petit tenidor, va decidir no renovar-lo.

Un dels desnonats ─al pis hi vivien una parella, el fill i l’àvia─ ha explicat a betevé que durant aquest temps han continuat pagant la mensualitat amb l’ajuda d’un familiar. Lamenta que els costa trobar un nou habitatge perquè no troben feina i tenir un contracte laboral sol ser requisit per aconseguir un lloguer. A més, just en aquest moment l’àvia està pendent d’una operació quirúrgica i haurà de fer convalescència. Per altra banda, el pare, Muhammad Ali Raza, indica que des de fa uns dies viu amb ells una altra familiar acabada d’operar de càncer.

Els Mossos treuen un per un els activistes atrinxerats al portal

L’estona de negociació entre la comitiva judicial, els Serveis Socials i el Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta no ha servit per suspendre el procediment. Els antiavalots han tret un per un els manifestants que s’havien atrinxerat al portal i la família ha hagut de marxar. Ara s’allotjaran en una pensió que els ha ofert l’Ajuntament i que, segons el sindicat, no és una solució “digne” per a ningú. “Viuran tots en una mateixa habitació i sense cuina…”, critica Elena Martín, membre del col·lectiu.