Aquest dilluns, 1 de juny, el CaixaForum ha tornat a obrir les portes després de dos mesos i mig tancat. Ha estat el primer dels grans museus que ho ha fet després de la pandèmia del coronavirus. La reobertura s’ha fet amb totes les mesures de seguretat i ha tingut una gran acollida entre els visitants. En el seu primer dia han rebut un total de 350 reserves i en la primera franja horària, la de les 10 del matí, ja n’hi havia 40.

Nous protocols i aforament reduït

Al llarg d’aquests dos mesos i mig, el CaixaForum ha treballat en nous protocols de seguretat que han afectat, entre d’altres, l’organització, la senyalització i també la formació del personal. És obligatori l’ús de mascareta i també s’han instal·lat dispensadors de gels hidroalcohòlics per als visitants. D’altra banda, també s’ha vist afectat el nombre de visitants diaris. En aquest període només estaran obertes dues sales d’exposicions, que ja estaven programades abans del confinament, amb un terç de l’aforament: “Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020” passarà de 395 persones a 131. I “On som. On podríem ser” es reduirà de 150 visitants a 46.

Reforçada la figura dels educadors

En aquesta nova fase encara no estan permeses les visites guiades. És per això que, des de la direcció del museu, s’ha volgut reforçar la figura dels educadors a l’interior de les sales. D’aquesta manera els visitants es poden sentir acompanyats al llarg de la visita i consultar qualsevol dubte sobre les exposicions.

Al llarg de la setmana aniran obrint la resta de museus de la ciutat. Aquest dimarts, 2 de juny, serà el torn dels museus municipals, que recuperaran l’activitat amb un nou horari i també amb una promoció del 50 % de descompte sobre el preu de l’entrada. El MACBA serà el següent i reobrirà dimecres, 3 de juny.