El fum d’un incendi al carrer de Loreto, al barri de les Corts, ha alertat diversos veïns de la ciutat. La gran fumarada s’ha pogut apreciar des de diferents punts de Barcelona, com ara des del Carmel. Segons alguns testimonis, el foc s’ha originat als volts de les cinc de la tarda d’aquest dissabte, i fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat diverses unitats dels Bombers, SEM i la Guàrdia Urbana.

Segons l’Ajuntament, l’origen del foc ha estat a la cuina d’un restaurant i no hi ha hagut ni ferits ni afectacions de gravetat.

Segon incendi en un mateix dia

Una dona de 60 anys ha mort aquesta matinada en un incendi en un habitatge del barri de les Roquetes, al districte de Nou Barris. A banda de la persona morta, un home de 70 anys ha estat traslladat a l’Hospital Moisès Broggi en estat greu per inhalació de fum i set persones més han estat ateses per inhalació de fum lleu.

Nou incendis amb pocs dies de diferència el mes de gener

A banda dels dos incendis d’aquest dissabte, el darrer foc en un habitatge a la ciutat de Barcelona va tenir lloc el 5 de gener, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, on tres persones van haver de ser ateses per inhalació de fum. Aquest va ser el setè foc que es va produir en pocs dies a la ciutat. El 3 de gener se’n va produir un altre en un edifici del carrer de Gavà, al barri de la Bordeta. No va causar ferits, però sí que va obligar a evacuar el bloc sencer durant unes hores. Després va haver-hi altres focs en poques hores de diferència. Dos van ser en pisos ocupats i un tercer, en un local que, segons els veïns, era un punt de càrrega de bicitaxis.

Just abans d’acabar l’any 2021, un incendi al carrer de Nou de la Rambla va obligar a reallotjar una trentena de veïns que es van quedar sense llum com a conseqüència de les flames.