Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte al matí a Barcelona per evitar el sacrifici dels cadells de la raça beagle en el marc d’un estudi encarregat per la Universitat de Barcelona. La investigació amb gossos beagle del Parc Científic de Barcelona ha aixecat gran controvèrsia els darrers dies i, fins i tot, el Consell de l’Advocacia n’ha reclamat l’alliberament.

En la protesta animalista hi ha hagut diversos gossos beagle i ha començat a la plaça de Sant Jaume, tot i que, finalment, els manifestants s’han desplaçat fins a les portes de la UB. Segons dades de la Guàrdia Urbana, hi han participat prop de 450 persones.

Reclamen l’alliberament immediat dels gossos

Els manifestats demanen evitar el sacrifici dels animals i alliberar-los immediatament. A més, denuncien els plans de l’entitat privada que, segons diverses organitzacions animalistes, s’emmarquen en un contracte de més de 255.000 euros realitzat per la UB amb l’empresa Vivotecnia per elaborar dos estudis farmacològics en gossos beagle. Per això, demanen que trenquin el contracte amb l’empresa que, recorden, té un judici obert per maltractament animal als seus laboratoris, amb seu a Madrid.

Els animals de companyia deixen de ser “coses”, segons la llei

L’estudi es farà a Madrid i no a Barcelona

Arran de les queixes de les entitats animalistes, el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que l’estudi es farà a Madrid i no a Barcelona. Tot i això, ha demanat informació al govern de la Comunitat de Madrid en relació amb l’empresa Vivotecnia, ja que es vol assegurar que la companyia compleix tots els estàndards del sistema de recerca i universitats català.