La nit d’aquest divendres ha estat, de moment, la més freda d’aquest hivern, i això afecta especialment les persones que dormen al carrer. Tenen a disposició recursos com el CANE, el Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències, que posa en marxa l’Ajuntament quan arriba el fred, al novembre, però Arrels Fundació denuncia que aquest equipament no disposa de prou places per a tots els sensesostre que hi ha a la ciutat. A més, des de la fundació apunten que es tracta de recursos “provisionals” i “limitats”.

Juan Lemus, tècnic de comunicació d’Arrels Fundació, ha explicat a betevé que diàriament reben “moltes persones” que busquen orientació en aquest sentit, perquè no troben lloc als centres de nit. D’altres, explica, fins i tot prefereixen no anar-hi, ja que no hi admeten animals o carretons amb pertinences, relata Lemus.

S’hauria de replantejar la manera d’abordar aquesta problemàtica. Aquests centres tenen una durada determinada: s’activen a finals de novembre i tancaran a principis de març, i el problema seguirà existint
Juan Lemus, Arrels Fundació

El tècnic de comunicació apunta un replantejament a l’hora d’abordar el sensallarisme a Barcelona. Ha criticat que els centres de nit són espais massificats i que les persones que en són usuàries no hi tenen intimitat. També ha afegit que ho passen malament tant a l’hivern com a l’estiu: “Independentment del termòmetre, necessiten que els serveis s’adaptin a les necessitats reals i no pretendre que amb serveis d’estança limitada es solucionarà”, ha sentenciat Lemus.