Un incendi a la Pastisseria Ideal, al carrer Gran de Gràcia, 207, ha afectat el local la matinada d’aquest divendres segons ha avançat el diari ‘Independent de Gràcia’. Es tracta d’un establiment centenari que es va fundar el 1919. Fonts municipals han confirmat a betevé la intervenció de set vehicles per apagar les flames, que s’han concentrat a l’obrador. Tot i això, el fum i la temperatura han afectat la resta de la pastisseria.

La família que regenta l’establiment ha estat la que ha alertat els bombers després que l’àvia, que viu al pis de dalt, hagi notat olor a cremat. Encara es desconeixen les causes del foc, que podria haver-se originat per un corcircuit.

Una pastisseria històrica

La pastisseria, situada al barri de la Vila de Gràcia, va ser fundada pels avis dels propietaris actuals i davant del taulell ja hi han passat quatre generacions. L’establiment, molt conegut a Gràcia, manté els clàssics xuixos o merengues de la recepta de l’avi Miquel.

Aquest divendres es mostraven molt afectats. Expliquen que en tots aquests anys no els havia passat res semblant. Ara no saben quan podran tornar a obrir i de moment, hauran d’esperar que els pèrits de l’assegurança calculin els danys.

Així era la pastisseria Ideal

Des de 1948, la pastisseria Ideal havia mantingut intacta la seva decoració, marcada per la fusta, un taulell de marbre i els miralls que omplien les parets. Un equip de betevé va parlar el 2014 amb Lluís Àlvarez, tercera generació d’una família pastissera que va obrir el negoci el 1919.