torre evangelista sagrada família

La Junta Constructora del Temple de la Sagrada Família preveu acabar aquest any dues de les quatre torres dels evangelistes que hi ha projectades. Es tracte de les torres de Lluc i de Marc, que faran 135 metres d’alçària, i que esdevindran les terceres més altes de la basílica. La torre de Marc estarà coronada amb l’escultura d’un lleó, que simbolitza la força, i la de Lluc amb un bou, símbol de la humilitat.

Segons la Sagrada Família, la previsió és que estiguin acabades a finals d’any. Amb aquestes dues torres ja estaran finalitzades tres de les cinc torres de la nau central, després que la de la Verge fos inaugurada el passat desembre amb l’encesa d’un estel il·luminat.

La torre de Jesucrist s’acabarà el 2026

Els responsables de la basílica dissenyada originàriament per Antoni Gaudí també han informat en un comunicat que aquest any preveuen pujar tres nivells més la torre de Jesucrist, la més alta, perquè estigui culminada el 2026, la qual cosa “dependrà del progrés de la previsió de visitants”, i els ingressos que generen.

També per aquest any 2022 han previst iniciar la conservació i neteja de la façana del Naixement, la més antiga del temple expiatori, que s’ha enfosquit per l’efecte del pas del temps i la contaminació a les pedres. Per acabar amb totes les torres, a més de la de Jesucrist, encara quedaran pendents dues torres més dels evangelistes Mateu i Joan i les quatre torres de la façana de la Passió.