Els veïns de Nou de la Rambla podran marxar temporalment a hotels propers de casa seva o a apartaments més allunyats del Raval i ubicats en altres districtes. És l’oferta de reallotjament per part de l’Ajuntament mentre duren les obres de reparació del subministrament elèctric, afectat des del 31 de desembre per un incendi. Tal com ha avançat ‘Tot Barcelona’, els llogaters han d’escollir ara on prefereixen anar però encara no saben quan podran traslladar-se.

Fonts municipals han explicat a betevé que no tothom podrà quedar-se a les places d’hotel properes al carrer de Nou de la Rambla, 39, on es troba la finca, i ara han de posar-se d’acord per veure com redistribueixen tots els llogaters. L’allotjament hoteler inclou tres àpats diaris i serà en hotels propers al Raval, ubicats, per exemple, a l’avinguda del Paral·lel o a la Rambla. Pel que fa als apartaments, tots tenen cuina i estan repartits en diferents barris de l’Eixample i de Sant Gervasi: “Les propostes tenen en compte les condicions de les persones grans”, han detallat les mateixes fonts, tenint en compte que molts dels llogaters són gent d’edat d’avançada i amb dependència.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ja va avançar dimarts davant les càmeres de betevé que seria difícil reubicar tots els veïns al districte per la manca d’allotjament disponible. Molts dels veïns, però, no volen marxar lluny perquè tenen els serveis assistencials al costat de casa. De moment, personal dels serveis tècnics i socials del consistori han anat porta per porta per comunicar als veïns les possibilitats de reallotjament però encara estan pendents de celebrar una reunió formal.

Problemes d’ocupacions il·legals des del 2019

Al marge dels problemes ocasionats pel tall de llum, els veïns denuncien que l’estat de la finca és deplorable per la deixadesa en què es troba i els problemes que generen alguns ocupes. A l’edifici, que és propietat de l’Ajuntament, hi ha una desena de pisos públics ocupats des del 2019. Es queixen que el consistori no ha fet res per desallotjar la gent que hi viu i asseguren que en alguns casos hi ha tràfic de drogues. De fet, afirmen que l’origen de l’incendi va ser que la llum estava punxada i que hi havia gent que endollava patinets elèctrics i altres aparells directament al quadre elèctric.