La Marató de Donants de Sang, que va començar dissabte, dia 8 de gener, no està obtenint, per ara, el nombre de donacions que havien previst. L’objectiu és el d’aconseguir 10.000 donacions durant aquesta campanya, una xifra que es considera òptima per tornar a una situació de normalitat. La sisena onada de la covid-19, però, ha impactat de manera negativa en les donacions. Les restriccions i l’augment de contagis a causa de la variant òmicron han provocat moltes anul·lacions, sobretot de persones que tenien cita per donar sang i que han estat positives o contacte directe d’un positiu. Amb tot, la pandèmia de coronavirus ha provocat que tant les reserves de sang com la mitjana de donants nous hagin baixat a la meitat. Tot just abans de començar la marató, el Banc de Sang i Teixits disposava d’una reserva de 4.000 unitats de sang, la meitat de les necessàries per poder garantir la demanda dels hospitals. Després de les primeres jornades de la Marató de Donants, la reserva ha pujat fins als 6.000.

Per tal de poder garantir el bon funcionament del Banc de Sang i Teixits, han fet una crida a seguir-hi col·laborant fent donacions durant la resta de l’any.

Requisits per poder ser donant

Per poder participar en aquesta i altres campanyes de donació de sang, només calen tres requisits: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i, en el cas d’haver passat la covid, haver donat negatiu com a mínim 28 dies abans de la donació.

La Marató de Donants de Sang, fins al 15 de gener

La Marató de Donats de Sang, la campanya més significativa de l’any, s’allargarà fins al 15 de gener. Les donacions es poden fer als principals hospitals del país i en les més de 40 campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya. El darrer dia de donació, el 15 de gener, també s’habilitarà un punt al Banc de Sang i Teixits. Tots els donants que hi assisteixin, amb hora reservada, tindran l’oportunitat de conèixer part de les instal·lacions de l’entitat ubicades al Poblenou. Aquesta és una manera més d’agrair el compromís de la ciutadania, que, segons asseguren, ha col·laborat “fins i tot en els moments més complicats de la pandèmia”.