vaga educacio 5 dies

(ACN / Redacció) Centres concertats de Catalunya han detectat que hi ha docents substituts d’escoles concertades que “als dos dies marxen” a cobrir baixes a l’escola pública. El Departament d’Educació crida els professors per treballar als centres públics per substituir els professors contagiats per la covid. Ara per ara, però, les escoles concertades no estan trobant problemes per cobrir les baixes que la covid està provocant en el seu personal docent i estan substituint el professorat a partir de les seves borses de treball.

El responsable de comunicació de la Fundació Escola Cristina, Sergi Gallego, detalla que estan cobrint unes 20 baixes diàries de docents en les 400 escoles que agrupen. Reconeix que la situació és “complicada”, com arreu, però alerta que si els grans volums de baixes es mantenen es pot produir un problema per al conjunt de la comunitat educativa.

Crida per a una actuació conjunta

Des de la Fundació creuen que si es manté el ritme de baixes no serà la concertada qui es trobi amb un problema sinó el conjunt del sistema d’educació de Catalunya, tenint en compte que Educació ha fet 4.375 nomenaments des del passat divendres en centres públics, amb un total de 7.000 professors confinats. Per això, ha plantejat que s’hauria de buscar una actuació conjunta tenint en compte tot el sistema d’educació de Catalunya.