Esgotada la tercera jornada

, la vaga de metges d’atenció primària i de la sanitat concertada es manté. Malgrat que no s’ha arribat a cap acord, tant el sindicat Metges de Catalunya com el Departament de Salut admeten haver acostat posicions. Segons la secretària general de Salut, Laura Pelay, les dues parts es troben en la bona direcció per trobar una solució al conflicte.

Des del sindicat comparteixen aquesta sensació però asseguren que les reunions de mediació no s’aturen. Josep Maria Argimon, director de l’Institut Català de la Salut (ICS), també ha insistit que les posicions són cada cop més properes.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga de metges als CAP: Què cal saber?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-metges-cap-novembre/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

D’altra banda, Argimon ha recordat que l’escull principal en la negocació és el límit de visites diàries perquè, si se’n rebaixa el nombre a un màxim de 27-28 ─tal com demanen els professionals─, “es posa en perill l’essència de l’atenció primària”. En aquest sentit, ha determitat que es farà un estudi dels equips i metges dels CAP per determinar la “càrrega idònia” de visites de cadascú i compensar econòmicament les que es facin de més, o bé repartir-les entre els mateixos professionals. En el que sí que s’han posat d’acord és a fixar en 12 minuts el temps mínim per atendre cada pacient.

Prop de 100 milions d’euros més per a l’atenció primària

Segons ha anunciat el director del CatSalut, Adrià Comella, es destinarà una partida d’entre 97 i 100 milions d’euros més a l’atenció primària. A partir de la setmana vinent, es posaran en marxa mesures a curt termini i amb part d’aquesta injecció es treballarà, sobretot, “la sobrecàrrega dels professionals”. Els diners permetran contractar com a mínim 201 metges de família els propers mesos ─extracomunitaris i jubilats─, cobrir baixes, millorar les condicions laborals (com ara la conciliació de la vida familiar i la feina), dotar de més lideratge les direccions dels CAP i reduir la burocratització amb la finalitat que doctors es puguin dedicar més a l’activitat clínica.