Suspès fins al proper 30 d’abril el judici contra un bomber de Barcelona per haver gravat imatges de tres companyes al vestidor femení del Parc de Bombers de Sant Andreu, al barri de Porta, a Nou Barris. La vista estava prevista per aquest dimecres a la una del migdia, però finalment el Jutjat Penal número 19 de Barcelona ha hagut de suspendre-la i assenyalar nova data.

El motiu, segons ha assenyalat Oriol Rusca, que és l’advocat del bomber acusat, és que el jutjat tenia previstos cinc judicis i no tenia prou temps per enjudiciar-los tots per “falta de mitjans”, tal com va denunciar el col·lectiu amb la vaga del 19 de novembre. “Tenim una mançana de jutges i jutjats i cal fer-ne de nous i s’han de fer d’una vegada”, ha demanat Rusca, que ha denunciat que “la sobrecàrrega que tenen els jutjats penals de Barcelona és absolutament terrible”. Per això, demana “reestructuració seriosa”, sobretot de la jurisdicció penal que “afecta drets fonamentals de les persones”.

Segons Rusca, el jutge “s’havia vist amb l’obligació d’haver de suspendre'” i ha mostrat “indignació” perquè el cas no es podrà enjudiciar fins al 30 d’abril de l’any que ve. Tot plegat, suposa encara més endarreriment, ja que el cas es remunta el setembre del 2015 i si no hi ha cap més imprevist, arribarà a judici més de tres anys i mig després.