Judici treballadora TMB

Un tribunal de jurat de l’Audiència de Barcelona ha començat aquest dimecres a jutjar una treballadora de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que està acusada d’haver sostret de les màquines expenedores de TMB fins a 155 títols de transport. En la declaració, l’acusada ha negat els fets. Ha dit que com a cap d’estació va realitzar molts bescanvis a passatgers, però assegura que tots els van justificar i nega aprofitar-ho per quedar-se bitllets pel seu propi benefici. Ha admès que algun dia hi podria haver hagut algun error i ho ha atribuït a un “error humà”. “Ho lamento, però jo les vaig enviar totes. Tots som humans i ens equivoquem”, ha dit. Ha explicat que això podia haver passat a l’estació de plaça Catalunya on hi ha, diu, “una gran massificació de passatge” i van “de bòlit”.

Els fets es remunten al novembre del 2015. Segons el relat de la fiscalia, durant aproximadament un any, l’acusada, que era cap d’estació, va obtenir diversos títols de transport de diverses estacions de la Línia 1 del metro sense pagar-los,”valent-se de la clau que els treballadors tenen assignada per solucionar les incidències”. En l’escrit d’acusació, s’expliquen algunes de les fórmules que suposadament utilitzava. Diu que a vegades, quan havia de canviar la targeta de transport a un passatger perquè era defectuosa, “aprofitava per obtenir-ne dues de la màquina expenedora, i una l’entregava al viatger i l’altra se la quedava per a ella”. També està acusada de sostreure bitllets de transport amb la seva clau d’accés fora d’horari laboral i sense justificació.

La fiscalia li demana tres anys de presó per un suposat delicte continuat de malversació de fons públics, que durant set anys no pugui dedicar-se a cap feina amb càrrec públic i que pagui 3.363,03 euros com a responsabilitat civil, ja que és el perjudici econòmic que va ocasionar a l’empresa amb la suposada sostracció dels bitllets. Des del novembre del 2016 però, l’acusada ja no treballa a l’empresa, ja que se li va obrir un expedient de comiat disciplinari per falta molt greu per les “irregularitats en els bescanvis”. La defensa en demana l’absolució.