solar hotel Drassanes

El Tribunal Suprem ha donat aquest dilluns un cop de porta a les aspiracions dels promotors de l’hotel de les Drassanes. Segons ha avançat el diari ‘El Periódico’, l’alt tribunal ha decidit no admetre a tràmit el recurs presentat per l’empresa propietària del solar, que havia recorregut contra la sentència que invalidava el Pla d’usos de Ciutat Vella, impulsat pel govern de Xavier Trias. La sentència deixava sense efecte el Pla d’usos i, per tant, l’obligació del consistori per donar la llicència als constructors, i va ser utilitzada per l’Ajuntament com a argument legal per aturar la construcció de l’hotel.

El fre al projecte de l’hotel era una petició llargament reclamada pels veïns del Raval Sud i per l’Ajuntament, que va prendre totes les mesures possibles contra el projecte. El govern Colau argumentava que el Pla s’usos del govern anterior s’havia fet sense la participació de la ciutadania i per això havia de ser anul·lat.

Projecte en via morta

Des que l’Ajuntament va anunciar que denegava la llicència per a la construcció de l’hotel, el consistori i els promotors del projecte han mantingut un estira-i-arronsa judicial. Els impulsors dels projecte van presentar una querella contra Sanz per prevaricació, una querella que la jutgessa va arxivar ara fa un any.